Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιστασιακή απασχόληση domianos Παρ, 06/18/2021 - 12:43

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιστασιακή απασχόληση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στο ερευνητικό έργο Μουσείων Τόπος, σε μουσεία του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Τήνος)


Ζητούνται τρεις (3) εξωτερικοί συνεργάτες για την υποστήριξη της διαδικασίας εμπειρικής αξιολόγησης διαδραστικών συστημάτων σε τρία μουσεία του Αιγαίου (ένας/μία για κάθε νησί): 


(α). Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στην Αγία Παρασκευή, Λέσβου. 
(β). Μουσείο Μαστίχας Χίου, στα Μαστιχοχώρια. 
(γ). Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

standard
Συνάντηση φορέων του έργου

Την Παρασκευή 6/12/2019 έγινε συνάντηση των φορέων του έργου στο ιστορικό αρχείο του ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2, στον Ταύρο Αττικής. Στην συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πρόοδος του έργου ως προς την ψηφιοποίηση εκθεμάτων, χαρτογράφηση οικισμών και ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών (φορητές εφαρμογές, διαδραστικές εγκαταστάσεις) όπου έγινε επίδειξη κάποιων πρωτοτύπων λογισμικού. Επίσης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της ανάπτυξης του έργου που περιλαμβάνουν παραπέρα ανάπτυξη λογισμικού, συμμετοχική σχεδίαση, δοκιμές με χρήστες, κ.α.

«Virtual… but Real. Τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην ψηφιακή εποχή»

Το ΠΙΟΠ παρουσίασε τους στόχους και τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του έργου Μουσείων Τόπος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Στην εποχή του εικονικού. Τα Ευρωπαϊκά μουσεία ανταποκρίνονται στην ψηφιακή πρόκληση», που διοργάνωσε το διάστημα 21-22 Νοεμβρίου 2019 το ICOM στο Μουσείο Ακρόπολης. Στο πλαίσιο της παρουσίασης «Virtual… but Real. Τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην ψηφιακή εποχή», το ΠΙΟΠ πρόβαλε και ένα demo από τις ψηφιακές περιηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Παρουσίαση των στόχων του έργου Μουσείων Τόπος και των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων του, στις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2019, 23 Νοεμβρίου 2019, στο ΕΚΠΑ τμήμα ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας)

Παρουσίαση των στόχων του έργου Μουσείων Τόπος και των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων του, στις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2019, 23 Νοεμβρίου 2019, στο ΕΚΠΑ τμήμα ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας).

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), που παρουσιάζεται από τον Μάιο του 2018 στους χώρους των περιοδικών του εκθέσεων, σχεδιάστηκε μια μικρή ομότιτλη εκδοχή με αρχαιότητες του πρώτου μουσείου της χώρας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η οποία περιοδεύει σε θεματικά μουσεία του.
Επίσκεψη πεδίου σε Λέσβο (Αγία Παρασκευή, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας), Χίος (Μαστιχοχώρια – Ολύμποι και Μουσείο Μαστίχας) 19/01/2019-24/01/2019

Η επίσκεψη πεδίου σε Λέσβο και Χίο στον είχε ως στόχο την παρατήρηση, συνεντεύξεις και συλλογή δεδομένων για τις φορητές εφαρμογές παιχνιδοποίησης και τις κιναισθητικές διαδραστικές εγκαταστάσεις στα μουσεία.